Concerten

Beste fans van Guido Belcanto,

Met onnoemelijk veel spijt hebben we onze concerten moeten annuleren, de uitzichten bieden te weinig perspectief, helaas, een zwarte bladzijde voor de hele cultuursector!!

Het is nu heel druk in de zaak maar de eerste week van januari maak ik werk van ALLE terugbetalingen. Heb je tickets in de winkel gekocht? Stuur dan gerust een bericht per mail met jouw rekening nummer zodat ik ook deze tickets kan terugbetalen, of kom naar de winkel als je dichtbij woont…

Cadeau tip : de nieuwe cd én lp staan op jou te wachten in de winkel!

GUIDO BELCANTO
In de kronkels van mijn geest

Er was een tijd toen het leven nog duidelijk was. Er was de BRT en je had Radio 1 en 2, dat was het zowat. Je kon er nog aan uit. De bevolking keek naar dezelfde programma’s en luisterde naar dezelfde liedjes.

In die gezegende tijd was Guido Belcanto een anonieme straatzanger. Hij schreef liedjes aan de lopende band en ging ze zingen in de kroegen doorheen heel Vlaanderen. Hij was bezield door het heilige vuur, de Heilige Geest was met hem en leidde hem onweerstaanbaar naar het pad van de bekendheid en roem.

35 jaar later staan er 15 platen op zijn actief, een catalogus van zo’n 300 liederen en is hij één van de boegbeelden van het Vlaamse lied. Het jaar 2019 was wellicht het meest succesvolle in zijn carrière. Hij speelde zowat 100 concerten, werd gelauwerd in de Eregalerij van Radio 2 en bracht een driedubbele CD uit met als titel ‘Een zanger moet trachten pijn te verzachten’. Bovendien was er op VRT een Belpopaflevering gewijd aan Guido.

In 2020 werd alles anders. Het land ging in lockdown, de deuren naar het podium gingen op slot. Zangers moesten thuis blijven. Guido trok zich terug in de Franse Pyreneeën en verbleef daar een half jaar in gedwongen ballingschap.

De gedwongen terugtrekking uit het openbare leven gaf zijn creatieve geest nieuwe vleugels en hij begon zowaar nieuwe liedjes te schrijven aan de lopende band, in een roes die hem niet meer gegeven was sinds de tijd van volslagen onbekendheid. Of zoals hij het zelf zegt: ”Ik schreef 20 nieuwe songs op 2 maanden tijd. Het was alsof ik opnieuw geboren werd als songschrijver, alsof ik aan een nieuw begin stond, net zoals 35 jaar geleden, alsof de goden mij stuurden, alsof de Heilige Geest mijn gids was. Het was alle dagen feest in de kronkels van mijn geest.”

In In de kronkels van mijn geest zullen we Guido Belcanto horen en zien zoals we hem kennen: als onze enige ware zanger van het levenslied, de troubadour van de gebroken harten die de onvolmaaktheid van het leven en de liefde bezingt met groot mededogen en een verzachtende en troostende humor.

Is dit de wedergeboorte of gewoon de voortzetting van een uniek parcours in de geschiedenis van het Vlaamse lied? Met Guido Belcanto weet je het nooit, hij blijft maar doorgaan met ons te verrassen.

Met:

Guido Belcanto en zijn band ‘Het Broederschap


Website: www.guidobelcanto.be

Uitbureau Gent


45 jaar KADRIL met special guest Kommil Foo

Kadril bestaat 45 jaar. Hoeft dit nog verdere uitleg?

Hun indrukwekkende staat van dienst is een opeenstapeling van legendarische momenten:
100-den concerten in binnen en buitenland, frontzangers zoals onder andere Eva De Roovere en Patrick Riguelle, niet van de minste, kleinkunstklassiekers waaronder ‘Meneerke van Maldeghem’, ‘Louise’ …
12 full cd’s, grote projecten zoals ‘La Paloma Negra’ en ‘La Paloma Dorada’ of ‘Nekka Nacht’, …

U hoort het, dit bijzondere feest kunnen we niet zomaar laten voorbijgaan.
Daarom gaat Kadril met hun nieuwe front lady, Kimberly Claeys, een uniek concert spelen in Gent.
Hiervoor brengen ze eenmalig speciale gasten de broers Raf en Mich van Kommil Foo mee.

“45 jaar Kadril” is geen afscheidstournee maar een ode aan de muziek die hen al die jaren inspireerde en velen deed meezingen en dansen.
Verwacht u aan muzikale parels, de hits, … maar laat u vooral meevoeren in een avondvullend concert vol mooie luistermomenten.

Kadril:

Kimberly Claeys: zang
Peter Libbrecht: viool, mondharmonica, zang
Erwin Libbrecht: gitaar, Bouzouki, zang
Bart De Cock: Doedelzak, Nyckelharpa
Dirk Verhegge: Electrische gitaar
Koen Dewaele: bas
Pieter-Jan Jordens: drum

www.kadril.band

Uitbureau Gent